gastronomicznych
Liczba pozycji: 3
Dobór oświetlenia do potrzeb obiektu gastronomicznego – ebook
Janusz Strzyżewski
W ebooku przedstawiono m.in. zalecenia Polskich Norm dotyczące oświetlenia w lokalach gastronomicznych, stosowane w tych miejscach źródła światła i oprawy oświetleniowe, przykłady rozwiązań.Data dostępności:
Data publikacji:
W kotle smaków – ebook
Karolina Głowacka
„W kotle smaków” nie jest typową książką kucharską. To opowieść o dawnej Warszawie, pokazująca jej różnorodność i przepych przez pryzmat odmiennych smaków i zapachów, które się tu wzajemnie przenikały. W stolicy, jak w tyglu smaków, mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata. Nie sposób również opowiedzieć o historii kulinarnej miasta, nie...Data dostępności:
Data publikacji:
Żeglowanie po Karaibach Martynika - Grenada - Barbados – ebook
Tomasz Bednarczyk
Małe Antyle morza Karaibskiego – to egzotyczne miejsce staje się w ostatnich latach coraz bardziej popularne wśród polskich żeglarzy i turystów. To zakątek pełen niespodzianek i skrajności. Można tu zobaczyć niebiańskie plaże i tropikalną dżunglę, bogactwo prywatnych wysp i wioskową biedę, nurkować z żółwiami, ścigać się z delfinami i śledzić stada latających ryb. W ciągu dnia gasić pragnienie mango,...Data dostępności:
Data publikacji: